Is snus drugs?

We krijgen vaak de vraag: “is snus drugs?”, het antwoord hierop is heel simpel: nee snus is geen drugs. Hoe dat zit, lees je hieronder! Snus die je bestelt bij Snus Koning is altijd van kwalitatieve merken en geheel tabaksvrij. 

Waarom denken mensen dan dat snus drugs is?

Sommige mensen denken dat snus drugs is omdat sommigen een ‘kick’ ervaren. Gebruikers die een kick krijgen van snus, nemen namelijk een veel te sterke snus. De mensen die snus gebruiken vanwege de ‘kick’ gebruiken het dus in principe verkeerd. Snus is bedoeld om nicotine binnen te krijgen op een gezondere manier dan roken. Snus Koning raadt aan om een snus te nemen die je weerhoudt van een sigaret. Rook je niet? – dan is ons advies; gebruik dan geen snus.

Waarom is snus niet voor de kick?

Mensen die snus gebruiken voor de kick, zullen altijd op zoek moeten naar een hogere nicotinesterkte. Deze gebruikers zullen na verloop van tijd geen kick meer ervaren omdat het lichaam gewend raakt aan hoge nicotinegehalten. Na verloop van tijd zoeken deze gebruikers daarom een steeds sterkere snus. Op een gegeven moment kan de gewenste hoeveelheid zo hoog worden, dat het lichamelijke gevaren met zich meebrengt. Nicotine vernauwt namelijk de bloedvaten en hierdoor verhoogt de bloeddruk. Daarom raadt Snus Koning aan: gebruik snus die jou weerhoudt van een sigaret, niet voor de kick!

Tot hoeveel mg/g nicotine verkopen jullie?

Snus Koning is van mening dat snus gebruikt moet worden zoals het bedoeld is. Daarom verkoopt Snus Koning geen verpakkingen met pouches boven de 50mg/g. 50mg/g is namelijk al een hoge hoeveelheid en hoeveelheden daarboven zijn lichamelijk gewoon niet verantwoord.