Is snus legaal?

Onze klantenservice krijgt soms de vraag: ‘is snus legaal?’. Het antwoord hierop is: ja! Alle soorten en merken snus (nicotine pouches) die je bij ons kunt bestellen, zijn namelijk de tabaksvrije pouches. Het consumeren en de verkoop van onze nicotine pouches is legaal. 

Waarom denken dat mensen snus illegaal is?

Het enige wat in principe illegaal is aan tabakssnus, is de verkoop ervan in de Europese Unie behalve Zweden. Om deze reden denken mensen vaak dat het gebruik ervan ook illegaal is. Echter, is snus tegenwoordig een verzamelwoord voor Zweedse tabakssnus en de tabaksvrije nicotine pouches. Lees hier meer over in ons persbericht.

Tabaksvrije snus

De snus die je bij ons bestelt, is tabaksvrij. Dit houdt in dat er geen tabak en/of dergelijke in zit. Het feit dat er geen tabak in onze pouches zit, maakt deze snus legaal. Daarbij levert Snus Koning enkel kwaliteitsproducten gemaakt van de beste grondstoffen uit Europa die ook nog eens gecontroleerd zijn. Het hoofdbestandsdeel van de tabaksvrije snus is gemaakt van cellulosepoeder. Hierbij zijn er grondstoffen aan toegevoegd zoals:

  • Water
  • PH-regulator
  • Humectant
  • Nicotine
  • Zout
  • Aroma’s
  • Smaakstoffen
  • Zoetstoffen

Daarbij hebben alle door ons geleverde producten een EAN-nummer waarmee de productent en land van herkomst gemakkelijk herleid kan worden.

Snus met tabak

De snus mét tabak mag niet geleverd worden in Nederland. In de Europese Unie is snus met tabak namelijk enkel toegestaan in Zweden. Er zijn talloze pogingen geweest voor de legalisatie in andere EU-landen, maar tot op heden zijn deze niet succesvol geweest. Daarbij is een tabaksloze snus nog altijd gezonder dan een snus met tabak. In tabak zitten namelijk alsnog vele schadelijke stoffen.

Mag ik vliegen met snus?

Binnen de EU mag je gewoon vliegen met tabaksvrije snus en met proportionele hoeveelheden. Buiten de EU zijn er ook vele landen waar onze snus legaal is, maar per land raden we het wel aan om het vooraf even te checken. Er zijn namelijk ook luchtvaartmaatschappijen die snusgebruik tijdens de vlucht niet toestaan.

Mag ik dan snus overal gebruiken?

Over het algemeen mag je letterlijk overal tabaksvrije snus gebruiken. Op plekken waar je niet mag roken, mag je namelijk wel je snus nemen. Denk hierbij aan plekken zoals de horeca, openbaar vervoer en op het werk. Mocht je twijfelen over de plek, controleer het dan natuurlijk zelf wel even.

Wil je een bakje snus bestellen, kijk dan in onze webshop!