Waarom is snus zo populair?

Waarom is snus (nicotinepouches) zo populair tegenwoordig?

Snus is enorm populair tegenwoordig en het wint steeds meer terrein ten opzichte van de sigarete. Er zijn vier redenen waarom snus; oftewel nicotinepouches zo populair zijn tegenwoordig:

Goedkoper dan roken

Roken is tegenwoordig voor de meesten bijna niet meer te betalen, daarom zoeken veel mensen een goedkoper alternatief. Een bakje tabaksloze nicotinepouches kost gemiddeld €5 waarmee de doorsnee roker twee dagen doet. Iemand die een pakje sigaretten per dag rookt, zal gemiddeld gezien twee dagen doen met een bakje snus én is daarmee bijna twee keer zo goedkoop uit. Waar sigaretten altijd hetzelfde kosten, kun je extra besparen op snus als je minimaal een rol (10 bakjes) bestelt. Zo bespaar je nog eens minimaal 10% extra op snuskoning.nl bij de afname van een rol. Let op: onze producten zijn geen officieel middel om te stoppen met roken. 

Gezondheid

Bijna iedereen wil tegenwoordig gezonder leven; roken past helaas niet bij dat beeld. Helaas is het stoppen met roken voor veel rokers erg moeilijk. Het gebruik van snus kán je daarbij helpen; je krijgt namelijk nicotine binnen zonder te roken. In de rook van sigaretten zitten 4.000 schadelijke stoffen waarvan er zeker 40 kankerverwekkend zijn (bron: Jellinek). Het gebruiken van snus of nicotinepouches is daarbij tot wel 1.000 keer minder gevaarlijk dan roken. Zo heeft Zweden de minste gevallen van longkanker in de EU waarbij sommige onderzoekers een correlatie zien tussen het kleine aantal longkankergevallen in Zweden en het aantal niet-rokers/snusgebruikers in dat land.

Taboe

Steeds meer rokers voelen zich bezwaard om ergens te roken. Veel mensen geven aan last te hebben van de rook en niet-rokers ervaren de rook ook als een enorme stank. Ook in sommige culturen is roken een taboe en kan snus (nicotinepouches) een goede oplossing zijn.  

Rookverbod

Waar er vroeger overal gerookt mocht worden, mag er op steeds meer plaatsen niet meer gerookt worden. Nu de rookruimten in de horeca verboden zijn, staat zelfs het roken op een terras steeds meer onder discussie en daar zullen nog veel meer plekken bijkomen. Met een bakje nicotinepouches (snus) op zak, hoeft de roker niet steeds weer naar buiten om te roken. 

Ondanks alle rookberboden, kunen nicotinepouches overal gebruikt worden zoals bijvoorbeeld in de trein, auto, vliegtuig, school, kapper en op het werk. Het gebruik is daarbij erg discreet; niemand ziet dat je een nicotinepouch onder je lip hebt. Vooral voor de mensen die niet kunnen of mogen roken op de werkplek, kunnen nicotinepouches een super alternatief zijn!