Snus in de voetbalwereld

Snus en voetbal

Waarom is snus zo populair in de wereld van voetbal? Zoals iedereen weet, is roken in de voetbalwereld gewoonweg not done. Het schaadt de conditie, gezondheid, weerstand en herstelvermogen van een voetballer. Alhoewel er een handjevol voetballers zijn en waren, waaronder bijvoorbeeld Theo Janssen en Radja Naingolan die gewoon rookten tijdens hun voetballoopbaan, wordt het roken natuurlijk niet op prijs gesteld door de club en hun achterban.

Voetbal is topsport

Daarbij is het fysieke niveau van het voetbal enorm gestegen. Het roken krijgt daarbij ook steeds meer weerstand. Een voetballer die rookt, zal het fysiek niet meer kunnen bijbenen en kan ook op redelijk veel weerstand rekenen van allerlei kanten. Voetballers worden steeds meer gezien als voorbeelden van de jeugd en zijn zich daarmee meer bewust van hun achterban. Rookvrij nicotine binnenkrijgen maakt snus om deze redenen zo ongekend populair in de voetbalwereld. Snus is daarbij discreet te gebruiken, een sigaret roken niet. Snus ruikt namelijk niet, stop je binnen een oogwenk onder je lip en is er ook zo weer uit.

Daarbij kennen vele voetballiefhebbers het fragment van Hakim Ziyech die ook een nicotine pouch nam in de Johan Cruyff ArenA; het gebruik van een nicotine pouch (snus zonder tabak) was destijds nog zeer onbekend. De organisatie Snus Koning juicht het gebruik van nicotine pouches in plaats van sigaretten juist toe!

 Zo werd Jamie Vardy in 2016 ook gespot met een bakje snus in zijn handen; iets wat destijds nog onbekend was:

snus voetbal

 

Nogmaals: als een voetballer een nicotine pouch neemt in plaats van een sigaret, juicht Snus Koning dit juist toe!

Topsporters
Daarbij wint snus niet alleen terrein in de wereld van voetbal. Het wordt tegenwoordig ook veel gebruikt door andere topsporters in de wereld van vechtsport, ijshockey en andere balsporten.

Artiesten
Ook vele artiesten gebruiken het om zo hun stem te beschermen tegen beschadigingen. Verder konden artiesten vaak backstage rustig een sigaret roken, maar ook dat is op steeds minder plekken toegestaan;  roken wordt op steeds meer plekken verboden waardoor het gebruik van snus alleen maar zal toenemen.

Tot slot: Snus Koning juicht het gebruik van nicotine pouches enkel toe bij mensen die stoppen met roken of gestopt zijn!

Wil je zelf je eigen tabaksvrije snus bestellen, kijk dan in de webshop!