Stoppen met roken

Wil je stoppen met roken, maar lukt dat niet? Snus – oftewel nicotinepods – kán (met de nadruk op kan) je daarbij eventueel helpen. Met snus inhaleer je namelijk geen schadelijke rook, maar krijg je wel nicotine binnen. Als je wil stoppen met roken, probeer dan een bakje snus! We leggen je uit hoe het werkt:

Neem een pouch bij de behoefte van een sigaret

Veel rokers denken verslaafd te zijn aan de handeling, geur of andere dingen bij het roken. De waarheid ligt hierbij echt anders; het is namelijk de nicotinebehoefte die de roker een sigaret laat opsteken. Heb je zelf trek in een sigaret; neem direct een snus. Je zult vanzelf merken dat de trek in een sigaret snel zal verdwijnen. Merk je niet direct effect? – neem dan een sterker merk!

Het gebruik van snus is vele malen minder schadelijk voor de gezondheid dan roken en is daarbij veel goedkoper! Met een bakje snus doet de gemiddelde roker namelijk twee dagen en kost gemiddeld €6.

Daarbij kun je snus nemen op de plekken waar roken niet (meer) is toegestaan. Als je bijvoorbeeld in het café zit en je hebt trek in een sigaret, dan neem je eenvoudig een snus en je trek in de sigaret verdwijnt direct. De nicotine wordt namelijk direct opgenomen.