Waarom snus gebruiken?

Waarom zou je snus gebruiken en wat zijn de voordelen ervan? Als je snus gebruikt, kun je de onderstaande voordelen verwachten die allemaal uitgebreid uitgelegd worden:

  • Het is veel gezonder dan roken
  • Het is veel goedkoper dan roken
  • Snus kun je overal gebruiken
  • Niemand heeft last van snus

Snus is tot 1.000 keer gezonder dan roken

Iedereen weet dat roken enorm ongezond is. Zo krijgt een roker rook binnen met schadelijke stoffen zoals teer, koolmonoxide, benzeen en rond de 4.000 andere chemische stoffen. Van deze schadelijke stoffen is bekend dat hiervan er minimaal 40 kankerverwekkend zijn. Een voorbeeld: in Zweden (waar er heel weinig mensen roken, maar juist veel snus gebruiken) stierven 10% van alle overledenen aan tabaksgerelateerde aandoeningen tegenover 25% algemeen in de EU. Maar waarom zou je dan snus gebruiken; met het gebruik van onze tabaksloze snus krijg je geen schadelijke rook meer binnen met alle risico’s van dien. Daarbij weet iedereen hoe erg sigarettenrook kan stinken; het trekt in kleding, meubels en het veroorzaakt overal nicotine-aanslag.

Kortom: snus is een super nicotine-alternatief!

Goedkoper dan de sigaret

Roken is duur en wordt in de toekomst alleen nog maar duurder; gemiddeld kost een pakje sigaretten alweer €8! Als je je afvraagt waarom snus goedkoper is dan sigaretten; bij Snus Koning kost een bakje snus rond de €4 á €5 waar er net als in een pakje sigaretten ongeveer 20 pouches inzitten. Van onze grote klantenkring krijgen we ook vaak mee dat zij langer met een bakje snus doen dan met een pakje sigaretten.

Overal te gebruiken

Roken is tegenwoordig op veel plekken verboden en er komen steeds meer plekken bij waar er niet gerookt mag worden. Zo mag er bijvoorbeeld vanaf oktober 2020 ook niet meer gerookt worden op treinperrons. Waar het voor de roker tegenwoordig logisch lijkt om te kijken of er gerookt mag worden, kan de snusgebruiker overal een snus nemen. Denk hierbij aan talloze plekken zoals in: het ov, luchthaven, auto, scholen, horeca, werk, thuis, etc. 

Niemand heeft last van snus

Ook al rook je zélf niet; je kan last hebben van ‘second hand smoke’ als er iemand in jouw buurt rookt. Een snusgebruiker veroorzaakt geen irritaties of scheve blikken! Het gebruik van snus is discreet; niemand ziet, ruikt of hoort dat je snus gebruikt. 

Samengevat:

Snus is beter voor de mens en planeet. Niemand ondervindt schade van de rook en sigarettenpeuken. Daarbij veroorzaak je geen irritaties bij anderen. Let op: gebruik geen snus als je nooit rookt, snus bevat de verslavende stof nicotine. Snus bestel je eenvoudig in onze webshop!