Wat is snus?

Snus vindt zijn herkomst in Zweden. De snus die je in Zweden tegenkomt, bestaat voornamelijk uit gepasteuriseerde tabak inclusief nicotine – in een zakje –.

nicotine pouches

Let op: tegenwoordig wordt tabakssnus verward met tabaksloze nicotine pouches. Meer informatie hierover, lees je bij onze Pers pagina.

Snus gebruik je door de portie onder je lip te stoppen. De nicotine wordt vervolgens opgenomen en de smaken van de snus komen vrij. Op een gegeven moment, zal de snus uitgewerkt zijn en vervolgens kun je de snus weggooien. Ben je op een plek waar je je snus niet weg kan gooien? Geen zorgen; je kunt uitgewerkte snus opbergen in de onderkant van het bakje.

Snus Koning moedigt het gebruiken van snus; oftewel nicotinepouches aan bij rokers die juist willen stoppen met roken. De tabaksvrije snus van Snus Koning bevat namelijk enkel de werkzame stof nicotine. De ex-roker wordt met het gebruik van onze tabaksvrije snus namelijk niet meer blootgesteld aan schadelijke stoffen zoals rook, koolmonoxide en teer. Echter, ontraadt Snus Koning het gebruik van snus bij personen die niet nicotineverslaafd zijn. Begin dus niet aan snus als je nog nooit gerookt hebt.

 

Geschiedenis van snus

Waar vroeger mensen tabak achter hun lip stopten, vindt de hedendaagse portion snus zijn herkomst in Zweden. In 1822 werd het Zweedse snusmerk Ettan opgericht; Ettan betekent letterlijk ‘Eerste’ in het Zweeds. Sindsdien is het gebruik van snus alleen maar toegenomen. Snus maakte sinds de 20eeuw een ware opleving mee nadat het duidelijk werd dat roken enorm schadelijk bleek voor de gezondheid. Omdat snus mét tabak enkel in Zweden is toegestaan, wordt er tegenwoordig snus verkocht zónder tabak: de all white portion.